Error During Build - File Not Found

Got a problem you cannot solve? Try here.

Error During Build - File Not Found

Postby Bjarne » Tue Aug 31, 2010 8:08 am

Every other compilation fails with some kind of File-Not-Found exception pointing to a non-existing directory (GUID), typically "C:\Program Files\InstallAware 9 R2\<GUID>\".
Most of the times I just have to compile it again, but losing a lot of time as this has to be done every 2nd compilation or so...
Whats up with this? The application seems a bit shaky to say the least.

An other thing is this madly flickering Build Progress Window...can't you guys sort that out?
Bjarne
 
Posts: 92
Joined: Mon Apr 07, 2008 2:38 am

Re: Error During Build - File Not Found

Postby mills » Tue Aug 31, 2010 3:11 pm

When did you start noticing this? Is there anything in particular that you did that you think could have caused this?

I noticed in a previous post you noted that your build is complicated. How many scripts do you have? What's the longest script you have (most number of lines)?

What OS are you building on?

There don't seem to be any other reports on this. Any details you could provide to help us try to reproduce this would be very helpful, especially if you were able to isolate a section of your code or a configuration that was causing this.
Andy Mills
InstallAware
Other Help:
White Papers (HowTos) - http://www.installaware.com/publication ... papers.htm
Product Guides - http://www.installaware.com/publication ... guides.htm
InstallAware Help - Press F1 in the InstallAware IDE.
mills
 
Posts: 814
Joined: Tue Jul 06, 2010 7:10 pm
Location: Honolulu, HI

Re: Error During Build - File Not Found

Postby Bjarne » Wed Sep 08, 2010 3:19 am

Here you are, a picture showing the error.
Edit: I'm running WinXP in a virtual box...

IA9_ErrorDuringBuild.png
IA9_ErrorDuringBuild.png (31.67 KiB) Viewed 2599 times
Bjarne
 
Posts: 92
Joined: Mon Apr 07, 2008 2:38 am

Re: Error During Build - File Not Found

Postby mills » Wed Sep 08, 2010 9:34 pm

OK, so it looks like you're building single-file exe? Or web-based?

Does this error appear if you build uncompressed (CD)?

Has it always acted this way or did it start happening recently? Can you remember any changes you might have made to cause this?

I'm going to see if I can find out the significance of those {GUID} files from our developers.
Andy Mills
InstallAware
Other Help:
White Papers (HowTos) - http://www.installaware.com/publication ... papers.htm
Product Guides - http://www.installaware.com/publication ... guides.htm
InstallAware Help - Press F1 in the InstallAware IDE.
mills
 
Posts: 814
Joined: Tue Jul 06, 2010 7:10 pm
Location: Honolulu, HI

Re: Error During Build - File Not Found

Postby Bjarne » Wed Sep 08, 2010 9:54 pm

Its web-based.
I think (not 100%) it all started after upgrading to IA9.
The problem is not occuring all of the time, in average every second build, regardless of project.

Last time i had to retry three times before succeeding, quite strange.

I haven't tried to build it without compression yet, will do tho...
Bjarne
 
Posts: 92
Joined: Mon Apr 07, 2008 2:38 am

Re: Error During Build - File Not Found

Postby mills » Wed Sep 08, 2010 10:04 pm

I'm betting that you won't see the error without compression involved.

This does seem to be unique to IA 9. I personally haven't experienced this.

One other question, what edition of IA are you using? Studio, developer?
Andy Mills
InstallAware
Other Help:
White Papers (HowTos) - http://www.installaware.com/publication ... papers.htm
Product Guides - http://www.installaware.com/publication ... guides.htm
InstallAware Help - Press F1 in the InstallAware IDE.
mills
 
Posts: 814
Joined: Tue Jul 06, 2010 7:10 pm
Location: Honolulu, HI

Re: Error During Build - File Not Found

Postby Bjarne » Wed Sep 08, 2010 11:26 pm

The edition is Studio Admin I think...is there such a version? I'm not at the office at the time of this writing...
Version is IA9 R2 Build Moya sp2 050510.
Bjarne
 
Posts: 92
Joined: Mon Apr 07, 2008 2:38 am

Re: Error During Build - File Not Found

Postby mills » Thu Sep 09, 2010 5:54 pm

Yes, there's a studio admin. There is a newer version available (SP3), but it shouldn't contain a fix for you.

I verified that these {GUID} files are generated during builds (and may be generated for uncompressed builds as well). However, they should not persist beyond building.

In your case, since you're getting the file not found error, can you verify if there is any Anti-Virus involved in your environment?

I have my doubts, since you said you're using "WinXP in a virtual box". But, can you clarify that as well? Are you using XP mode in Win7 or VMware or something else?
Andy Mills
InstallAware
Other Help:
White Papers (HowTos) - http://www.installaware.com/publication ... papers.htm
Product Guides - http://www.installaware.com/publication ... guides.htm
InstallAware Help - Press F1 in the InstallAware IDE.
mills
 
Posts: 814
Joined: Tue Jul 06, 2010 7:10 pm
Location: Honolulu, HI

Re: Error During Build - File Not Found

Postby Bjarne » Thu Sep 09, 2010 9:39 pm

The AV of choice is MS Security Essentials, I might exclude IA in the rules there of course, never thought of that actually...

The machine is running in a virtual environment; Oracle Virtual Box.
The "mother" is a Dell PowerEdge Server running Win2K8.
Bjarne
 
Posts: 92
Joined: Mon Apr 07, 2008 2:38 am

Re: Error During Build - File Not Found

Postby mills » Fri Sep 10, 2010 2:03 pm

It would be very helpful if you can rule out the AntiVirus as a factor in this problem.
Andy Mills
InstallAware
Other Help:
White Papers (HowTos) - http://www.installaware.com/publication ... papers.htm
Product Guides - http://www.installaware.com/publication ... guides.htm
InstallAware Help - Press F1 in the InstallAware IDE.
mills
 
Posts: 814
Joined: Tue Jul 06, 2010 7:10 pm
Location: Honolulu, HI

Re: Error During Build - File Not Found

Postby Bjarne » Tue Sep 21, 2010 1:33 am

It seems related to AV (realtime scan) actually...

I disabled the realtime scanning in MSSE and compiled the project three times with no problem at all.
I then enabled it and recompiled and boom- File Not Found.

I also noticed that the compilation time took twice(!) as long with realtime scanning enabled.
The IA process and project directories are now excluded from realtime scanning and the problem has, knock on wood, disappeared and compilation time is cut in half :D

Yayy!! :lol:
Bjarne
 
Posts: 92
Joined: Mon Apr 07, 2008 2:38 am

Re: Error During Build - File Not Found

Postby jvinton » Thu Feb 07, 2013 11:05 pm

I've been having the same problem building single file, although I'm using IA 15 (1.13.13) Studio.

Excluding IA & the project folders in MSSE has fixed it.

Thank you!
jvinton
 
Posts: 4
Joined: Wed Feb 06, 2013 6:42 pm


Return to Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Yahoo [Bot] and 6 guests

cron